Zonneschermdoek deal

 
De goedkoopste zonneschermdoeken en screendoeken online

Zonneschermdoek onderhouden

Dit jaar een nieuwe zonneschermdoek aangeschaft? Dan wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw houden! 8 tips om je zonneschermdoek te onderhouden en klaar te maken voor de winter.

Ons zonneschermdoek krijgt altijd een water- en vuilafstotende nabehandeling. Dit maakt het onderhouden van het zonneschermdoek erg gemakkelijk!

1. Maak het zonneschermdoek met regelmaat schoon

Maak het zonneschermdoek één tot twee keer per jaar grondig schoon. Doe dit bijvoorbeeld aan de start van het voorjaar en na de zomer, zodat het zonneschermdoek schoon de winter in gaat. Tussendoor is het aan te raden vervelende vlekken als vogelpoep met regelmaat van het zonneschermdoek te vegen. 

2. Kies een juiste dag om het zonneschermdoek schoon te maken

Maak het zonneschermdoek niet schoon op een moment dat het zonnetje erg fel schijnt. Het felle zonlicht zorgt ervoor dat het doek te snel opdroogt. Dit kan ervoor zorgen dat er lelijke vlekken van het zeepwater achterblijven.

3. Verwijder stof van het zonneschermdoek

Verwijder stof door dit van het zonneschermdoek af te blazen, kloppen of borstelen met een zachte borstel.

4. Gebruik geen of milde schoonmaakmiddelen

Neem het doek af met een zachte borstel en lauw water. Gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen of zeep, hiermee tast je de beschermingslaag van het zonneschermdoek aan. Indien je het zonneschermdoek met enkel water niet schoon krijgt, bijvoorbeeld omdat er vetvlekken op het zonneschermdoek zitten, kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken. 

5. Spoel het doek grondig schoon

Spoel het doek na het reinigen af met lauwwarm water. Gebruik hiervoor geen hogedrukreiniger, dit beschadigd het zonneschermdoek.

6. Laat het doek goed drogen

Het zonneschermdoek kan prima een regenbui en goede schoonmaakbeurt aan, maar laat het doek altijd goed drogen. Het is belangrijk het doek niet te lang vochtig opgerold in de cassette te laten zitten om schimmelvorming en algengroei te voorkomen. Mocht het doek toch nat opgerold moeten worden, draai het doek dan zodra het weer het toelaat uit en laat het alsnog goed drogen.

7. Vergeet de bovenbak niet

Je kunt de bovenbak eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en lauw water. Het zonneschermdoek rolt op in de bovenbak en daarom is het belangrijk ook dit onderdeel van het zonnescherm mee te nemen.

8. Onderhoud van draaiende delen en scharnieren

Spuit de draaiende delen en schanieren in met een vuilafstotende siliconenspray. Zo blijft het zonneschermdoek soepel in en uit te draaien.

Door het zonneschermdoek goed te onderhouden blijft het langer mooi. Toch heeft een zonneschermdoek een beperkte levensduur. Zijn de vlekken niet meer te reinigen dan is het misschien tijd om het gehele zonneschermdoek te vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Zonneschermdoek deal?

  • Hoge kwaliteit, lage prijs
    Zonneschermdoeken en screendoeken van topmerken als Tibelly & Dickson tegen een lage prijs.
  • Klantenservice
    Geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur.
  • Snelle levering
    Levering binnen 10 dagen na bestelling.
  • Uitgebreid betaalgemak:
{%lbl_tuson_tawkto_script%}