Zonneschermdoek deal

 
De goedkoopste zonneschermdoeken en screendoeken online

Welke doekpees heb ik nodig en hoe plaats je doekpees?

Wat is een doekpees?

Om een zonweringdoek aan de bovenbuis en de onderlijst of voorlijst van je screen of zonnescherm te bevestigen heb je een pees nodig. Deze pees schuif je in de zoom van het doek waarna je dit vervolgens in de doeksleuf van de buis en de onderlijst of voorlijst kan schuiven. Deze pees is gemaakt van kunststof en houd het doek op spanning. De pezen hebben een doorsnede van 5 of 6 mm. Het is verstandig om gelijk met het nieuwe doek ook de pees te vervangen. Om het nieuwe doek mooi strak en zonder rimpels te monteren moet de pees met een lichte spanning in de zoom van het doek geplaatst worden. 

Nieuwe doekpezen bestellen bij Zonneschermdoek deal

Wanneer je nieuwe doekpezen nodig hebt kun je deze tijdens het bestellen van je nieuwe doek eenvoudig mee bestellen. Nadat je de keuze van het doek hebt bepaald en de maten hebt ingegeven rekent de webshop de prijs van het doek uit. Hierna kan je bij je bij 'extra opties' de optie doekpees aanvinken. Dan krijg je automatisch de keus voor 5 of 6 mm pees. Voor slechts 9.50 euro voegen wij dan de benodigde doekpezen toe aan de bestelling. Je krijgt dan pees voor de boven-en onderzoom van het bestelde doek geleverd.

Welke maat pees heb ik nodig?

Om te bepalen welke dikte pees je nodig hebt zijn een paar vragen van belang:
- Wat is de diameter van de bovenbuis?
- Welk doek heb je of ga je bestellen?

Dikte van de pees in de bovenbuis

BuisdiameterScreendoekZonweringdoek 
48mm5mm pees5mm pees
63mm5mm pees5mm pees
78mm6mm pees6mm pees
85mm6mm pees6mm pees


In deze tabel zijn we uitgegaan van stalen buizen. Heb je een ander type bovenbuis dan kan het zijn dat je ook een andere maat doekpees nodig hebt. 

Hoe plaats je de doekpees in het doek?

Aan de boven- en onderkant van het doek is een zoom aangebracht. In deze zoom gaat het doekpees. In de afbeelding zie je hoe het doekpees in de zoom wordt geschoven.

Weet je na het lezen van de blog welke doekpees je wilt kopen? Wacht dan niet langer en bestel gemakkelijk je zonneschermdoek of screendoek inclusief de doekpezen in onze webshop. Heb je toch nog vragen over de doekpezen? Neem dan contact met ons op of bel naar 0184 69 22 10. Wij helpen je graag verder!

Zonneschermdoek deal?

  • Hoge kwaliteit, lage prijs
    Zonneschermdoeken en screendoeken van topmerken als Tibelly & Dickson tegen een lage prijs.
  • Garantie
    Op alle zonneschermdoeken 8 jaar garantie op de stiknaden.
  • Klantenservice
    Geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur.
  • Uitgebreid betaalgemak:
{%lbl_tuson_tawkto_script%}