Zonneschermdoek deal

 
De goedkoopste zonneschermdoeken en screendoeken online

Waarom 2-3 weken levertijd voor het zonneschermdoek?

Ieder nieuw zonneschermdoek wordt door ons speciaal voor jou op maat gemaakt, dit gebeurt naar aanleiding van de door jou uitgekozen kleur en afmetingen. Omdat ieder zonneschermdoek op maat wordt gemaakt zijn onze zonneschermdoeken niet uit voorraad leverbaar.

Confectie

Al onze zonneschermdoeken worden in Nederland geconfectioneerd. Voor zowel de Tibelly als de Dickson collectie wordt gebruik gemaakt van acrylvezels. Het confectieproces bestaat uit 4 stappen: het op maat snijden van het doek, de zoom confectioneren, de eventuele volant confectioneren en het controleren van het doek. In deze blog nemen wij de 4 stappen door.

Op maat snijden

Op basis van de door jou opgegeven maten gaat het atelier voor je aan de slag. Zij zorgen ervoor dat jouw zonneschermdoek nauwkeurig op maat wordt gemaakt. Eerst wordt er doek van de rol gesneden, dit stuk doek wordt in stroken van 120 cm aan elkaar gestikt met het meest bijpassende garen. Alle doeken worden baan symmetrisch geconfectioneerd. Dan worden de zijkanten voorzien van een zoom. Bij een naadloos zonneschermdoek wordt de zijkant ultrasoon gesneden.

Wil je meer weten over de afwerking van je zonneschermdoek? Lees dan onze blog.

Confectioneren

Na het op maat snijden van het doek komt er aan de boven- en onderkant van het doek een zoom van 3 cm hoog. Deze zoom noemen we ook wel de peeszoom. Hier wordt bij het monteren de doekpees ingeschoven. Doekpees is een kunststof ronde pees van 5 of 6 mm rond. Wil je meer weten over doekpees en hoe je het doekpees in de zoom moet schuiven? Lees dan onze blog over doekpees.

Volant

Heb je gekozen voor een volant? Dan wordt hier bij het snijden van het doek al rekening mee gehouden. Zodat bij een streepdesign het patroon exact doorloopt ten opzichte van het zonneschermdoek. Daarna wordt de volant afgebiesd in de meest bijpassende kleur. Wil je meer weten over de volant? Kijk dan eens bij Veelgestelde vragen naar Wat is een volant en hoe kan ik deze bestellen?.

Controle

Om de kwaliteit van je zonneschermdoek te waarborgen zijn er controles op onder andere oneffenheden, weeffouten, stofkleur, afmetingen en afwerking. Vervolgens wordt het doek op een kartonnen koker gerold, komt er een label op met jou naam en doeknummer. Daarna wordt het doek in buisfolie verpakt zodat het doek droog en schoon blijft.

Dit alles maakt het een bewerkelijk proces waarbij elke schakel belangrijk is in het productieproces om aan de gewenste levertijd te voldoen, zeker in het hoogseizoen. Heb je vragen over het confectieproces? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Waarom Zonneschermdoek deal?

  • Hoge kwaliteit, lage prijs
    Zonneschermdoeken en screendoeken van topmerken als Tibelly & Dickson tegen een lage prijs.
  • Garantie
    Op alle zonneschermdoeken 8 jaar garantie op de stiknaden.
  • Klantenservice
    Geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur.
  • Uitgebreid betaalgemak: