Zonneschermdoek deal

 
De goedkoopste zonneschermdoeken en screendoeken online

Beschermt zonneschermdoek tegen uv-straling?

De zomer komt eraan en dit betekent dat het zonnetje zich steeds vaker laat zien. Heerlijk! Maar ook riskant. De zon kan, wanneer we niet goed opletten, ook schade aanrichten. Met de tips in dit artikel zon je deze zomer verstandig! 

UV-straling is gevaarlijk, omdat dit schade aanricht aan onze huid. Je huid veroudert sneller en het risico op huidkanker wordt hoger. De hoeveelheid UV-straling die de aarde bereikt is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De tijd van het jaar: in de lente- en zomermaanden is de zon krachtiger dan in de winter. Dit komt omdat de zon hoger boven de horizon komt te staan. De UV-straling bereikt hierdoor de aarde beter. In de maanden juni en juli kan de zonkracht hierdoor uitkomen op een waarde van 7!
 • Het tijdstip van de dag: met name zomers tussen ongeveer 11:00 en 15:00 uur is de zon het sterkst.
 • Hoeveelheid bewolking: hoe minder wolken er zijn, hoe meer uv-straling. Bewolking zorgt ervoor dat de zonkracht tot gemiddeld 30% afneemt.

Hoe sterker de zon, hoe hoger de UV-straling. De zonkracht, of UV-index is een maat voor de intensiteit van de UV-straling. Hoe hoger de zonkracht, hoe sneller je kan verbranden. Bij zonkracht 3 kan 35 minuten in de zon al leiden tot een rode huid. Bij zonkracht 5 is dit al bij 20 minuten en bij zonkracht 7 zelfs al bij 15 minuten.

Natuurlijk verschilt iedere huid en is dit afhankelijk van je huidtype. Het gevaar is dat je die roodheid pas na een paar uur gaat zien en niet direct, waardoor je langer in de zon blijft dan goed is. Benieuwd naar de zonkracht in Nederland? Je vind de actuele zonkracht op de website van Buienrader.

Verstandig zonnen

Jezelf beschermen tegen de zon is dus erg belangrijk! Toch wil je ook genieten van het buitenleven als het zonnetje schijnt. Zo zon je verstandig:

 • Zorg dat je jezelf in de zomermaanden tussen 11:00 en 16:00 uur niet onnodig bloot stelt aan de zon.
 • Blijf niet langer dan 3 uur per dag in de zon.
 • Zoek de schaduw op. Je kunt binnen blijven, maar wil je toch genieten van het zonnetje? Ga dan onder het zonneschermdoek zitten. Een zonneschermdoek beschermt je tegen minimaal 90% van de UV-straling.
 • Smeer zonnebrand! Zelfs als je niet rechtstreeks in de zon zit of als het bewolkt is. Kies voor een hoge factor en smeer royaal.
 • Draag een zonnebril met UV-filter. Niet alleen je huid, maar ook je ogen kunnen beschadigd raken door de zon. 

Zonneschermdoek beschermt tegen schadelijke UV-straling

Zoals je hebt kunnen lezen beschermt zonneschermdoek dus tegen UV-straling. Een lichtgekleurt doek beschermt al tegen minimaal 90% van de UV-straling. Deze bescherming is te vergelijken met een zonnebrandcrème met factor 50! Hoe donkerder het doek, hoe hoger de beschermingsgraad.

Onder welk zonneschermdoek ga jij deze zomer verantwoord genieten van het zonnetje? Kies jouw zonneschermdoek hier. Een fijne zomer!

Toch nog vragen over de nieuwe Tibelly collectie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Waarom Zonneschermdoek deal?

 • Hoge kwaliteit, lage prijs
  Zonneschermdoeken en screendoeken van topmerken als Tibelly & Dickson tegen een lage prijs.
 • Garantie
  Op alle zonneschermdoeken 8 jaar garantie op de stiknaden.
 • Klantenservice
  Geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5 uur.
 • Uitgebreid betaalgemak: